4 motive pentru a vizita Bucurestiul

București este un oraș aparte, uneori criticat, însă care ascunde foarte multe lucruri pe care turiștii le apreciază și îi fac să recomande orașul nostru și altora. Vei găsi aici 4 motive pentru care noi credem că a vizita orașul București ar trebui să fie un must-do pe lista oricui!

1. Contrastul arhitectural

buch1

Se știe deja că București este considerat Micul Paris, datorită clădirilor care duc cu gândul la străzile din capitala vest-europeană. În București putem găsi o combinație de diferite stiluri: de la clădiri gotice, la influențe orientale și clădiri din perioada comunistă. Fiecare are contribuția ei aparte la formarea unui oraș bogat din punct de vedere cultural și arhitectural. Se pot vizita zeci de monumente, muzee și clădiri cu o puternică încărcătură istorică în spate.

2. Parcurile

carol_park_bucharest_by_dianora

Deși București este o metropolă cunoscută pentru dinamica pe care o are, oamenii care sunt prinși în treabă toată ziua și care fug dintr-o parte în alta de dimineața până seara, există anumite locuri pe care atunci când simțim nevoie de a lua o pauză și de a ne bucura puțin de liniște le trecem pragul. Acestea sunt parcurile, iar din fericire în București avem foarte multe, răspândite prin tot orașul și pentru toate gusturile.Câteva dintre parcurile cele mai cunoscute și apreciate sunt: Cișmigiu, Herestrău, Tineretului, Carol și IOR. Însă există și alte părculețe foarte interesante și liniștitoare, care însă nu sunt atât de cunoscute.

 

3. Activitatile recreative pentru toata lumea

BUCHAREST-MUSIC-FILM-FESTIVAL

Încă una dintre marile plusuri pe care acest oraș îl are este acela că există activități de recreare diverse. Mulți străini se miră de cât de multe festivaluri, concerte și alte tipuri de evenimente există în București, în orice parte a zilei. Există activități pentru toate tipurile de vârstă, iar multe dintre ele sunt publice și intrarea este gratuită. Puteți găsi câteva dintre ele din următoarea perioadă aici.

 

 4. Viata de noapte

Lipscani_Victoriei

Capitala mai este cunoscută și pentru viața activă pe care o are atât în timpul zilei, dar și noaptea. Există o mulțime de locații în care te poți relaxa la un pahar de vin sau te poți distra pe ringul de dans până dimineața. Centrul Vechi, sau cum mai este numit ”pe Lipscani”, este locul potrivit în care fiecare își poate găsi locația preferată de distracție: de la cafenele, restaurante din toate colțurile lumii și ceainării, la pub-uri și cluburi.

 

București, capitala României și, în același timp, cel mai mare oraș din țară, este unul plin de surprize, care poate satisface dorințele fiecăruia. Pentru voi care sunt motivele pentru care cineva ar trebui să viziteze orașul București? 

 

sursă info: 1; surse foto 1, 2, 3

Strada Xenofon, cea mai colorata din Bucuresti!

Strada Xenofon nu este doar singura stradă în trepte din București, ci și cea mai colorată.

Din anul 2014, în urma unui proiect numit „Bucureștiul tău la scară” prin care s-a dorit reînprospătarea aspectului acestei străzi, cele 70 de trepte au fost decorate cu reprezentări a 8 dintre cele mai importante edificii culturale și istorice ale Bucureștiului: Ateneul Român, Casa Poporului, Arcul de Triumf, Muzeul Național de Artă, Teatrul Național, Mausoleul din Parcul Carol, Muzeul Țăranului Român și Opera Națională.

Strada Xenofon_ici-colo.ro_DSC_0069_1

Cea care s-a ocupat de reinprospătarea acestei străduțe a fost pictorița Eva Radu, care a reușit să readucă la viață strada, incluzând-o în topul celor mai frumoase străzi pictate din Europa.

pictura-stradala-strada-xenofon-bucuresti-0

Eva Radu afirmă: „Pictez dintotdeauna, dar proiecte mai complexe am început să am acum șase ani, de când pictez în școli și grădinițe. Mi-am dorit totuși și un proiect de artă urbană. Drept dovadă, anul acesta, am colaborat cu o agenție de media și publicitate la acest proiect. Este un pas important pentru mine să ies în stradă prin arta urbană și să contribui la înfrumusețarea acestui oraș. Lucrarea a durat șapte zile. Timp în care am lucrat asiduu pentru a termina. 12 ore pe zi. Oamenii treceau și mă întrebau cum reușesc să rezist atâtea ore. Mai ales șapte zile consecutive. Cei mai mulți dintre ei au avut reacții foarte bune. Poate chiar neașteptat de bune.”

Strada-Xenofon_ici-colo.ro_DSC_0094_1

Strada Xenofon este astăzi singura stradă în trepte rămasă în București, colorând cu optimism și poftă de viață zona parcului Carol. Voi ați avut ocazia să vă plimbați pe această străduță?

sursă info 1, 2, 3; sursă foto 1, 2, 3

Hai in weekend la Zoo!

Orașul București, deși este unul istoric, se bucură de foarte mute activități pentru persoane de toate vârstele. Una dintre cele mai plăcute activități de weekend pentru întreaga familie este aceea de a merge și face o vizită la Zoo.

Gradina-Zoo-Bucuresti

Grădina zoologică din București a fost înființată în anul 1955, unde timp de patru ani a avut loc o concentrare progresivă a animalelor în cadrul Colțului Zoologic Băneasa, urmând ca pe 1 mai 1959 acesta să fie deschis și către public.

Astăzi, Grădina zoologică are o suprafață totală de 5,85 ha și expune colecții variate de animale vii, sălbatice și exotice. Scopul este acela de a conserva fauna, dar și de a instrui și educa publicul vizitator.  În total sunt aproximativ 150 de specii și subspecii câteva dintre ele fiind: leu, maimuțe, tigru indian, cerbb, antiplopă, lup, pumă, bivoli sau păsări exotice,

ZOO BUCURESTI - NORME UE

Zoo-ul din București are și o platformă online unde puteți vedea harta zoo-ului, cu detalii despre fiecare animal în parte și speciile caracteristice care sunt acolo. Intrați aici.

O vizită la zoo poate transforma o dupamiază obișnuită într-una relaxantă, în care varietatea speciilor de animale vă poate aduce un zâmbet pe față. Sfatul nostru este să nu mergeți imediat după masă, deoarece de obicei animalele se odihnesc și s-ar putea să fie ascunse.

Programul de vizită pe perioada verii este următorul:

Luni-Vineri: 09:00 – 19:00
Sâmbătă – Duminica: 08:00 -20:00

Iar prețurile biletelor sunt:

13 lei – adulți
6,5 lei – copii, elevi, studenți și pensionari

 Distracție plăcută la zoo! :)

sursă info 1, 2;sursă foto 1, 2

Festivalul Interactiv - Amintiri din Copilarie

E vară și afară e vreme frumoasă, așa că de ce să nu ne bucurăm de activități în aer liber? Weekendul care urmează, între 12 și 14 iunie, are loc, în parcul Kiseleff de lângă Piața Victoriei,  cea de-a doua ediție a Festivalului „Amintiri din copilărie”. Timp de câteva zile, prin activități interactive, Teatru Ion Creangă ne invită pe toți, copiii, părinți și bunici, să ne jucăm împreună!

2fe205529efcf24bda0795d64ddda002Cei de la Teatrul Ion Creangă au pregătit un program variat, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, gândit astfel încât nimeni să nu se plictisească.

Parcul Kiseleff se va transforma pentru câteva zile în cel mai colorat parc din București. Plin de spectacole în aer liber și ateliere recreative, fiecare va avea ocazia să se distreze și să se bucure de câteva zile conturate de povestea copilăriei. Vom avea ocazia să întâlnim clovni, statui vivante și mimi care ne-au pregătit foarte multe surprize, gândite astfel încât să  surprindă.

Intrarea la Festivalul „Amintiri din Copilărie” este gratuită, doar spectacolul „Cartierul poveștilor!” necesită bilete, care sunt disponibile la intrarea în cartier. Programul integral îl puteți găsi aici.

Puteți afla mai mutle despre acest festivalul pe website-ul oficial, www.teatrulioncreanga.ro și pe pagina lor de Facebook, iar pentru detalii suplimentare o aveți ca persoană de contact pe Anca Scurtu, Coordonator Comunicare –  nr. tel. 0723.513.338, anca.scurtu@teatrulioncreanga.ro

Așteptăm părerile voastre despre acest festival! 

sursă info si foto

B-FIT in the street!

În luna iunie Bucureștiul se va umple de culoare! Ce înseamnă asta?

B-FITFluturi

Cum ne-am obișnuit deja, va avea loc și anul acesta B-FIT in the Street, Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă din București care îmbină dansul cu elemente de acrobaţie sau instalaţiile suspendate.

Pentru cea de-a 7-a ediție, care se va desfășura în perioada 4-7 iunie, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti a pregătit multe surprize, printre care păpuși gigant, mașinării spectaculoase, momente de improvizație și efecte pirotehnice.

B-FIT-in-the-Street-2015

Spectacolele de teatru care se vor desfășura pe parcursul celor 4 zile vor avea loc în Piața George Enescu, Centrul Vechi, Piața Universității, Parcul Cișmigiu și alte bulervarde centrale. Statele din care provin companiile specializate în teatru de stradă sunt: Italia, Franța, Olanda, Slovacia, Marea Britanie și Spania.

Accesul la toate reprezentațiile din cadrul festivalului este gratuit. Mai multe detalii despre trupele participante și programul B-FIT in the Street! 2015 găsiți aici.

Uitați un filmuleț despre cum a fost ediția din 2014:

 

sursă foto 1, 2; sursă info

Les Films de Cannes A Bucarest

 

avanpremiera-les-films-de-cannes-a-bucarest-debuteaza-pe-29-mai-11612

 

 Les Films de Cannes à Bucarest este unul dintre cele mai populare evenimente cinematografice din București. De 6 ani adună în fiecare an mii de spectatori care vizionează, în premieră, producții de la Cannes, având pe lângă și evenimente speciale și workshop-uri, petreceri și sesiuni de Q&A cu artiștii invitați. Anul acesta evenimentul va avea loc în octombrie, la Cinema Studio și Cinema Elvira Popescu.

Totuși, între 29 mai și 4 iunie, la Cinema Studiu, va avea loc o avanpremieră a ediției din octombrie, unde ne vom putea bucura de lansarea celui mai nou film realizatat de Corneliu Porumboiu, „Comoara”, care a câștigat zilele trecute la Cannes trofeul „Un certain talent”.

afis-comoara-film-credit-adi-marineci

Juriul, prezidat de actrița Isabela Rossellini, a hotărât să premieze filmul românesc pentru „puterea magistrală cu care folosește umorul pentru a ne arăta profunzimea și complexitatea vieții.

Puteți viziona filmul în cadrul evenimentului din weekend. Aveți programul complet aici: 

Vineri, 29 mai
17:30 Scurtmetraje româneşti. Selecţie Romanian Short Waves/ Short Film Corner, Cannes 2015

Sâmbătă, 30 mai
11:30 Only Lovers Left Alive (r. Jim Jarmusch)
14:00 Human Capital (r. Paolo Virzi)
16:00 Winter Sleep (r. Nuri Bilge Ceylan)
19:30 Comoara (r. Corneliu Porumboiu) – proiecție în prezența echipei filmului
22:00 Les Combattants (r. Thomas Cailley)

Duminică, 31 mai
12:30 Human Capital (r. Paolo Virzi)
15:00 Les Combattants (r. Thomas Cailley)
17:00 Leviathan (r. Andrei Zvyagintsev)
20:00 Comoara (r. Corneliu Porumboiu)

Luni, 1 iunie
16:00 In the fog (r. Sergei Loznitsa)
18:30 Les Combattants (r. Thomas Cailley)
20:00 Comoara (r. Corneliu Porumboiu)

Marți, 2 iunie
16:00 Mommy (r. Xavier Dolan)
19:00 Comoara (r. Corneliu Porumboiu)
21:00 Jaula de oro (r. Diego Quemada-Díez)

Miercuri, 3 iunie
15:00 White God (r. Kórnel Mundruczó)
17:30 Leviathan (r. Andrei Zvyagintsev)
20:00 Comoara (r. Corneliu Porumboiu)

Joi, 4 iunie
18:30 The Salt of the Earth (r. Wim Wenders)
20:45 Comoara (r. Corneliu Porumboiu)

Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici.

sursă info 1, 2; sursă foto  12

Ce zici de un Burger... Fest?

Weekendul acesta are loc un festival deosebit și nemaîntâlnit: Burger Fest!  Reprezintă un concept nou în România, dar cu mare amploare în Statele Unite ale Americii și alte țări de prin lume.

burger

Este un eveniment pentru pasionații de hamburgeri și cei interesați de „altfel” de evenimente. BurgerFest este conceptul asfel încât să ne putem bucura, într-un singur lor, de burgeri din restaurante din întreaga țară.

Așadar, BurgerFest, primul eveniment major dedicat acestor delicatese culinare, va avea loc între 22 și 24 mai, în București, în zona Barbu Vacarescu.

În cadrul evenimentului vor avea loc două competiții. Prima va fi pentru restaurantele participante și bucătarii acestora, care se vor lupta pentru a câștiga premiul pentru „Cel mai bun burger”. A doua competiție va fi pentru amatori, sau mai degrabă bucătari ocazionali, care vor avea oportunitatea de a-și demonstra abilitățile culinare și de a impresiona un juriu profesionist.

Programul pentru weekend este următorul:

Vineri, 22 mai, de la 17:00 la 22:00
Sâmbătă, 23 mai, de la 12:00 la 22:00
Duminică, 24 mai, de la 12:00 la 22:00

10426091_618392924962524_6143411389884380081_n

BurgerFest reprezintă o modalitate inedită de a petrece weekendul, mai ales că totul va fi la iarbă verde, cu multă muzică, concerte, activități interactive pentru toată lumea și standuri unde ne vom putea delecta cu tot felul de tipuri de hamburgeri. 

Pentru a vedea exact toate activităție din cadrul festivalului, vă recomandăm să intrați pe site, iar pentru a urmări în timp real ce se mai întâmplă, îi găsiți și pe Facebook.

Să dăm startul nebuniei burgerilor! 

sursă aici

Hai la Mogosoaia ClasicFest!

Weekendul acesta, 16-17 mai, la Mogoșoaia, va avea loc un eveniment deosebit, și anume Mogoșoaia Clasic Fest! Anul acesta este la cea de-a patra ediție și reprezintă un eveniment muzical și cultural.

Mogoşoaia-ClasicFest

Sâmbătă, de la ora 12, la Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia, va avea loc prima demonstrație muzicală, unde îi vom putea asculta pe Anca Iarosevici la violă de gambă și Bogdan Mihăilescu la chitară. Aceștia vor interpreta diverse lucrări de Vivaldi, Purcell, Haendel, Ioan Caianu, Marin Marais și Robert de Visee.

În ziua următoare, vom avea ocazia să o ascultăm pe Andreea Butnaru, care va realiza o paralelă între mazurcile lui Frederic Chopin și cele create de Alexandr Skriabin.

14eef281fa2b522f2acb15c23a05d2f7_viewDar cine sunt Anca Iarosevici, Bogdan Mihăilescu și Andreea Butnaru?

Anca Iarosevici este artist de talie internațională, care a început să studieze viola de gambă din 1974. Astăzi a ajuns să se perfecționeze în arta specifică instrumentului în trei variante: tenor, alto și discant. Momentan susține diverse recitaluri prin țară și colaborează cu alți muzicieni de prestigiu.

Povestea lui Bogdan Mihăilescu a început în anul 1984 când a câștigat Marele trofeu al Concursului național de chitară clasică la Sinaia. Pe parcursul anilor s-a perfecționat la LOndra, iar din 2007 se dedică exclusiv muzicii de cameră, având numeroase recitaluri atât în București, cât și în alte orașe din țară. 

Andreea Butnaru este o pianistă cunoscută la nivel internațional.  În anul 2006 ziarul german „Hessisch-Nordrheinische Allgemeine” a scris despre ea că este unul dintre cei mai buni tineri pianiști români. Cariera ei include peste 20 de premii la competiții naționale și internaționale, dar și apariții solo în Europa și Asia.

Noi credem că o să fie un eveniment pe cinste! :)

 

 

 

 

sursă info, 2, 3, 4; sursă foto 1

Tururi ghidate gratuite prin Bucuresti

Fie că locuim sau nu în București, este interesant să mai vedem din când în când orașul și din altă perspectivă, și anume din perspectiva unui turist. De câte ori doar te-ai plimbat printre clădiri și te-ai întrebat care este povestea din spatele lor?

one-happy-summer-group

În această direcție, o inițiativă foarte interesantă este aceea de la cei de la Walkabout Free Tour, care organizează zilnic tururi gratuite prin oraș. De obicei cei care participă la aceste activități sunt internaționali veniți în vacanță sau în trecere prin București, însă este o ocazie numai bună pentru toată lumea de a descoperi câte ceva despre capitala României.

Conceptul este acela de explorare a atracțiilor mai ascunse din București, a arhitecturii mixte pe care orașul o are și descoperirea poveștilor din spatele oamenilor și a clădirilor, de la faimoasa „epocă de aur” până la revoluția din 1989.

Punctul de plecare pentru aceste tururi este la Piața Unirii, de la orele 10:30 sau 18:00. Durata turului este de aproximativ de 2 ore.  Puteți afla mai multe detalii pe site-ul lor.

Dacă vă hotărâți să mergeți, să nu uitați să ne spuneți și nouă cum a fost!

sursă foto

3 restaurante cu specific romanesc de incercat

Chiar dacă ne dorim întotdeauna să încercăm ceva nou, nu putem să nu admitem că întotdeauna ne va fi poftă, la un moment  dat, de mâncare tipic românească. Dacă te gândești unde ai putea lua prânzul sau cina, noi îți sugerăm trei restaurante cunoscute și apreciate pentru serviciile lor.

1. La plăcinte

La Placinte Piata Romana - restaurant basarabean Bucuresti La Placinte Piata Romana - restaurant basarabean Bucuresti

Acest lanț de restaurante moldovean a devenit popular în scurt timp și în București. Atmosferă este una foarte plăcută, iar atracția principală o reprezintă plăcintele care se găsesc în diferite sortimente: brânză, măr, cireșe dar și pui și ciuperci.

intrare1

În momentul de față în București are 6 restaurante, printre care la Universitate, la Piața Romană, pe Dorobanți, dar și în mall-ul AFI Palace Cotroceni. Totul aici este în stil românesc, inclusiv muzica și design-ul interior.

 

2. La mama

2007-04-20 Bucharest-Romania 004

Restaurantele „La Mama” sunt localizate în mijlocul orașului, oferind acces la foarte multe atracții turistice, printre care: Ateneul Roman, Muzeul Național de Artă, Piața Revoluției etc. La Mama este prezent de peste 10 ani în București și atmosfera restaurantului este una boemă, având culoarea roșu închis ca fiind reprezentativă.

la-mama

Este un restaurant deja recomandat pentru serviciul oferit și atmosfera plăcută. Meniul poate fi consultat aici. Momentan există două locații: pe strada Episcopiei nr 9 (lângă Ateneu) și în Centrul Vechi, pe Strada Bacani nr 1.

 

3. Carul cu Bere 

10

Deși la prima vedere acest restaurant nu are un nume tocmai atrăgător, când ajungi în fața lui realizezi că acest restaurant este amplasat într-o maiestoasă clădire, iar interiorul său este și mai surprinzător.

img_87882

Localizat în centrul Vechi al orașului, acest restaurant este foarte popular atât pentru români, cât și pentru străini. În timpul serilor au diverse reprezentații artistice, iar clienții se pot bucura întotdeauna de o atmosferă plăcută și mâncare tradițional românească. Nu e de mirare că a câștigat în anul 2014 premiu pentru cel mai bun restaurant românesc.

 

Așteptăm păreri despre cele trei restaurante și sugestii despre unde am mai putea merge.

sursă foto 1,2 ,3,4 5,6

Partener: