Ce zici de un Burger... Fest?

Weekendul acesta are loc un festival deosebit și nemaîntâlnit: Burger Fest!  Reprezintă un concept nou în România, dar cu mare amploare în Statele Unite ale Americii și alte țări de prin lume.

burger

Este un eveniment pentru pasionații de hamburgeri și cei interesați de „altfel” de evenimente. BurgerFest este conceptul asfel încât să ne putem bucura, într-un singur lor, de burgeri din restaurante din întreaga țară.

Așadar, BurgerFest, primul eveniment major dedicat acestor delicatese culinare, va avea loc între 22 și 24 mai, în București, în zona Barbu Vacarescu.

În cadrul evenimentului vor avea loc două competiții. Prima va fi pentru restaurantele participante și bucătarii acestora, care se vor lupta pentru a câștiga premiul pentru „Cel mai bun burger”. A doua competiție va fi pentru amatori, sau mai degrabă bucătari ocazionali, care vor avea oportunitatea de a-și demonstra abilitățile culinare și de a impresiona un juriu profesionist.

Programul pentru weekend este următorul:

Vineri, 22 mai, de la 17:00 la 22:00
Sâmbătă, 23 mai, de la 12:00 la 22:00
Duminică, 24 mai, de la 12:00 la 22:00

10426091_618392924962524_6143411389884380081_n

BurgerFest reprezintă o modalitate inedită de a petrece weekendul, mai ales că totul va fi la iarbă verde, cu multă muzică, concerte, activități interactive pentru toată lumea și standuri unde ne vom putea delecta cu tot felul de tipuri de hamburgeri. 

Pentru a vedea exact toate activităție din cadrul festivalului, vă recomandăm să intrați pe site, iar pentru a urmări în timp real ce se mai întâmplă, îi găsiți și pe Facebook.

Să dăm startul nebuniei burgerilor! 

sursă aici

Hai la Mogosoaia ClasicFest!

Weekendul acesta, 16-17 mai, la Mogoșoaia, va avea loc un eveniment deosebit, și anume Mogoșoaia Clasic Fest! Anul acesta este la cea de-a patra ediție și reprezintă un eveniment muzical și cultural.

Mogoşoaia-ClasicFest

Sâmbătă, de la ora 12, la Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia, va avea loc prima demonstrație muzicală, unde îi vom putea asculta pe Anca Iarosevici la violă de gambă și Bogdan Mihăilescu la chitară. Aceștia vor interpreta diverse lucrări de Vivaldi, Purcell, Haendel, Ioan Caianu, Marin Marais și Robert de Visee.

În ziua următoare, vom avea ocazia să o ascultăm pe Andreea Butnaru, care va realiza o paralelă între mazurcile lui Frederic Chopin și cele create de Alexandr Skriabin.

14eef281fa2b522f2acb15c23a05d2f7_viewDar cine sunt Anca Iarosevici, Bogdan Mihăilescu și Andreea Butnaru?

Anca Iarosevici este artist de talie internațională, care a început să studieze viola de gambă din 1974. Astăzi a ajuns să se perfecționeze în arta specifică instrumentului în trei variante: tenor, alto și discant. Momentan susține diverse recitaluri prin țară și colaborează cu alți muzicieni de prestigiu.

Povestea lui Bogdan Mihăilescu a început în anul 1984 când a câștigat Marele trofeu al Concursului național de chitară clasică la Sinaia. Pe parcursul anilor s-a perfecționat la LOndra, iar din 2007 se dedică exclusiv muzicii de cameră, având numeroase recitaluri atât în București, cât și în alte orașe din țară. 

Andreea Butnaru este o pianistă cunoscută la nivel internațional.  În anul 2006 ziarul german „Hessisch-Nordrheinische Allgemeine” a scris despre ea că este unul dintre cei mai buni tineri pianiști români. Cariera ei include peste 20 de premii la competiții naționale și internaționale, dar și apariții solo în Europa și Asia.

Noi credem că o să fie un eveniment pe cinste! :)

 

 

 

 

sursă info, 2, 3, 4; sursă foto 1

Tururi ghidate gratuite prin Bucuresti

Fie că locuim sau nu în București, este interesant să mai vedem din când în când orașul și din altă perspectivă, și anume din perspectiva unui turist. De câte ori doar te-ai plimbat printre clădiri și te-ai întrebat care este povestea din spatele lor?

one-happy-summer-group

În această direcție, o inițiativă foarte interesantă este aceea de la cei de la Walkabout Free Tour, care organizează zilnic tururi gratuite prin oraș. De obicei cei care participă la aceste activități sunt internaționali veniți în vacanță sau în trecere prin București, însă este o ocazie numai bună pentru toată lumea de a descoperi câte ceva despre capitala României.

Conceptul este acela de explorare a atracțiilor mai ascunse din București, a arhitecturii mixte pe care orașul o are și descoperirea poveștilor din spatele oamenilor și a clădirilor, de la faimoasa „epocă de aur” până la revoluția din 1989.

Punctul de plecare pentru aceste tururi este la Piața Unirii, de la orele 10:30 sau 18:00. Durata turului este de aproximativ de 2 ore.  Puteți afla mai multe detalii pe site-ul lor.

Dacă vă hotărâți să mergeți, să nu uitați să ne spuneți și nouă cum a fost!

sursă foto

3 restaurante cu specific romanesc de incercat

Chiar dacă ne dorim întotdeauna să încercăm ceva nou, nu putem să nu admitem că întotdeauna ne va fi poftă, la un moment  dat, de mâncare tipic românească. Dacă te gândești unde ai putea lua prânzul sau cina, noi îți sugerăm trei restaurante cunoscute și apreciate pentru serviciile lor.

1. La plăcinte

La Placinte Piata Romana - restaurant basarabean Bucuresti La Placinte Piata Romana - restaurant basarabean Bucuresti

Acest lanț de restaurante moldovean a devenit popular în scurt timp și în București. Atmosferă este una foarte plăcută, iar atracția principală o reprezintă plăcintele care se găsesc în diferite sortimente: brânză, măr, cireșe dar și pui și ciuperci.

intrare1

În momentul de față în București are 6 restaurante, printre care la Universitate, la Piața Romană, pe Dorobanți, dar și în mall-ul AFI Palace Cotroceni. Totul aici este în stil românesc, inclusiv muzica și design-ul interior.

 

2. La mama

2007-04-20 Bucharest-Romania 004

Restaurantele „La Mama” sunt localizate în mijlocul orașului, oferind acces la foarte multe atracții turistice, printre care: Ateneul Roman, Muzeul Național de Artă, Piața Revoluției etc. La Mama este prezent de peste 10 ani în București și atmosfera restaurantului este una boemă, având culoarea roșu închis ca fiind reprezentativă.

la-mama

Este un restaurant deja recomandat pentru serviciul oferit și atmosfera plăcută. Meniul poate fi consultat aici. Momentan există două locații: pe strada Episcopiei nr 9 (lângă Ateneu) și în Centrul Vechi, pe Strada Bacani nr 1.

 

3. Carul cu Bere 

10

Deși la prima vedere acest restaurant nu are un nume tocmai atrăgător, când ajungi în fața lui realizezi că acest restaurant este amplasat într-o maiestoasă clădire, iar interiorul său este și mai surprinzător.

img_87882

Localizat în centrul Vechi al orașului, acest restaurant este foarte popular atât pentru români, cât și pentru străini. În timpul serilor au diverse reprezentații artistice, iar clienții se pot bucura întotdeauna de o atmosferă plăcută și mâncare tradițional românească. Nu e de mirare că a câștigat în anul 2014 premiu pentru cel mai bun restaurant românesc.

 

Așteptăm păreri despre cele trei restaurante și sugestii despre unde am mai putea merge.

sursă foto 1,2 ,3,4 5,6

Istoria Garii de Nord

06gara_de_nord

Gara de Nord din București este cea mai mare stație feroviară din România. Aceasta a fost inaugurată pe 13 septembrie 1878, după 4 ani de construcție, din 10 septembrie 1868, când a fost pusă prima piatră de temelie pe un loc ales de domnitorul Carol I. Inițial stația a fost numită Gara Târgoviștei (pentru că strada numită astăzi Calea Griviței se numea pe acea vreme Calea Târgoviștei), și oamenii puteau beneficia de circulațe feroviară doar pe linia Roman-Galați-București-Pitești.

Inițial această gară nu a fost concepută pentru a deveni principalul nod feroviar al Capitalei și al României. Însă cu trecerea anului i s-au adus modificări, deoarece devenise neîncăpătoare.  Abia în anul 1888 când a avut loc prima reabilitare a gării, aceasta fiind numită tot atunci „Gara de Nord”.  Au fost câteva planuri de construire a unei gări noi, care să fie numită „Gara Centrală” și să fie amplasată în zona Operei Române, însă declanșarea Primului Război Mondial a împiedicat ducerea acest proiect la bun sfârșit.

Gara de Nord_L

În anii 1930-1932 Gara de Nord a fost modernizată, făcându-se mai multe lucrări. Una dintre cele mai importante a fost legarea celor nouă peroane printr-un peron transversal. Însă în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, în timpul bombardamentelor, clădirea, deși a rămas în picioare, a suferit importante distrugeri. În anul 1992 fusese programată de către fostul lider comunist Nicolae Ceaușeasu să fie demolată, deoarece acesta își dorea să mute gara la marginea capitalei. Până la urmă, însă, acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Clădirea Gării de Nord a fost inclusă în lista Monumentelor Istorice din România, însă din păcate ultima reabilitare a avut loc între anii 1997 și 1999, când au fost modernizate sălile de așteptare, sistemele de afișaj video, s-au înălțat peroane la nivelul podelei vagoanelor și s-a montat tâmplărie de tip termopan.

În momentul de față reprezintă cel mai important nod feroviar din România, în fiecare zi  din cele 8 peroane pleacă și sosesc zilnic aproximativ 200 de trenuri. În aproprierea Gării de Nord există și un Muzeu al Căilor Ferate Române, unde se pot descoperi machete, vagoane, fotografii și acte vechi, costume de ceferiști, dar și obiecte cu caracter memorial legate de personalități cum ar fi Anghel Saligny (1854-1925) sau Elie Radu (1853-1931), care au avut realizăr deosebite în domeniul podurilor feroviare. Dacă aveți puțin timp liber vă recomandăm să-l vizitați!

Sursă info
Sursă foto 1, 2

 

Schitul Darvari, liniștea ascunsă în inima Bucureștiului

În centrul celui mai aglomerat, mai gălăgios și mai grăbit oraș al României, putem găsi pacea și liniștea de care avem nevoie într-un weekend călduros de primăvară. Schitul Darvari, aflat lângă Biserica Icoanei, în zona Rosetti, reprezintă evadarea perfectă dintr-un cotidian al haosului.

Cu o istorie ce începe încă din 1834, Schitul prezintă o mulțime de povești și o evoluție captivantă. A fost ridicat de soții Mihail și Elena Darvari pentru că aceștia nu se puteau ruga corespunzător în Biserica Icoanei și au decis să aibă una a lor.

După 30 de ani, Legea Secularizării a lui Cuza şi Kogălniceanu a dus la închiderea mănăstirii, însă în 1869 devine adăpost pentru călugării români de la Schitul Prodromul de la Muntele Athos. În istoria recentă schitul adăpostea o serie de întâlniri cu cei mai reprezentativi gânditori ai anilor ’90, numite „Serile Darvari”.

Pentru atunci când veniți prin București, vă invităm să-i faceți o vizită și să vă bucurați de liniștea și armonia ce îl cuprind. De asemenea, nu uitați de ofertele noastre de cazare, menite să vă facă vacanța și mai plăcută.

Sursa foto: skytrip.ro

Schitul-Darvari-20110222173702

Înainte de Paşte, câteva curiozităţi despre acesta

Paştele, sărbătoarea Învierii lui Iisus, urmează să fie sărbătorit peste doar trei zile, prilej pentru care ne-am gândit să mergem dincolo de semnificaţia religioasă a evenimentului şi să vă prezentăm câteva curiozităţi mai puţin cunoscute.

Pentru început, termenul de “paşte” se trage din cuvântul ebraic “pesah” care semnifică o trecere. Deşi vopsitul ouălor cu roşu simbolizează pentru creştini acoperirea cu sângele lui Iisus, tradiţia datează încă din perioada Egiptului Antic şi a persanilor, aceştia sărbătorind astfel venirea primăverii.

În România fiecare zonă are propriile ei curiozități și tradiții. De exemplu, în noaptea de înviere, în Țara Moților, băieții trebuie să ia toaca din biserică și s-o instaleze în cimitir unde o păzesc până dimineața. În cazul în care este furată atunci ei trebuie să-i răsplătească pe toți sătenii. Fetele din Bucovina au o misiune și mai delicată pentru că trebuie să spele clopotnița, iar mai apoi să se spele și ele cu aceeași apă. O tradiție uşor stranie se regăsește în zona Sibiului, unde în noaptea de înviere un pom este împodobit cu ouă roșii.

Acestea fiind spuse, Hotel Elizeu vă urează sărbători fericite, iar în cazul în care nu aveţi încă planuri pentru Paşte, vă invităm pe la noi!

Sursa foto: bucataras.ro

508x318_curiozitati-despre-paste-311848

 

Povestea Foişorului de Foc: de la turn de apă la muzeu al pompierilor

Există în Bucureşti, undeva între Obor, Calea Moşilor şi Nerva Traian, un turn înalt de 42 de metri, ce pare cu siguranţă mai mic privit de jos decât este el de fapt. Foişorul de Foc a fost ridicat în 1890 şi avea rolul iniţial de turn de apă.

Etajele 5 şi 6, dar şi cea mai mare parte a podului erau ocupate de un rezervor imens de apă, însă partea interesantă este că acesta nu a fost niciodată umplut, pentru că nu existau pompe suficient de puternice pentru a urca apa până acolo.

În 1963 clădirea a devenit Muzeul Pompierilor, iar în prezent este monument istoric. Se poate vizita de luni până vineri între orele 8 şi 16, iar în weekend este deschis doar grupurilor organizate. Tariful întreg este deloc mare, de doar 6 lei, la care se pot adăuga reduceri de până la 75% pentru studenţi, pensionari ori oameni cu handicap.

Dacă te decizi să faci o vizită Capitalei, ar trebui să te bucuri şi de priveliştea oferită de Foişorul de Foc, pentru că este una cu adevărat deosebită. Iar pentru cazare, camerele noastre îţi stau la dispoziţie în continuare!

IMG_5938

"Prin Bucureştii lui Mircea Eliade", un traseu cultural inedit

Pentru aceia dintre voi care se vor afla în Bucureşti în perioada 28 martie – 5 aprilie, urmează o veste bună: în fiecare sâmbătă şi duminică pe străzile Capitalei va avea loc traseul cultural pietonal „Prin Bucureştii lui Mircea Eliade„.

Timp de două weekend-uri, începând cu ora 17 atât turiştii cât şi bucureştenii dornici să descopere tainele Bucureştiului începutului de secol XX aşa cum era el văzut de Mircea Eliade, sunt invitaţi să ia parte la un circuit inedit.

Traseul „Prin Bucureștii lui Mircea Eliade” cuprinde istoria și poveștile mahalalelor Negustori, Sfinților, Mântuleasa și Vergului, legătura acestor locuri cu Mircea Eliade – casa cu mansardă, Școala Mântuleasa, Foișorul de Foc, casa lui Mircea Vulcănescu – dar și istoria prezenței personajelor lui Mircea Eliade în acest spațiu „încărcat de semne magice”.

Găsiţi informaţii suplimentare, dar şi traseul complet în cadrul evenimentului creat pe Facebook. Pe noi ştiţi deja unde să ne găsiţi, ne aflăm pe strada Elizeu nr. 11-13, iar camerele noastre vă aşteaptă!

1948059_1092194924130622_9180957252930738640_n

Voi ştiaţi care este semnificaţia termenului de "Elizeu"?

Mult mai cunoscute decât termenul de elizeu sunt Câmpiile Elizee. Atât în mitologia romană cât şi în cea greacă acolo ajungeau după moarte sufletele eroilor.

Considerată o regiune paradisiacă, după unii a existat pe Lună, după alţii în Insulele Fortunate (Canarele de azi) sau în Islanda. Homer şi Hesiod fixează Câmpiile Elizee în centrul Pamiritului, însă cei mai mulţi le situau în câmpiile Andaluziei de azi, dincolo de Coloanele lui Hercule.

Pentru noi, Hotelul Elizeu se găseşte la numai 200 de metri de Gara de Nord, pe strada Elizeu nr. 11-13. Pentru a vedea ce înseamnă Elizeu în viziunea noastră vă invităm să descoperiţi pagina Despre noi.

NDI2ZjEzOGViNGFkMDYxMzhiMmZlOTU0MGMzZTUyNGfoto_91439

Partener: