De unde putem cumpara suveniruri in Bucuresti?

Orașul București este un oraș deosebit, un loc unde există nenumerate activități pentru persoane de toate vârstele. Însă este normal ca atunci când vizităm un nou loc să ne dorim să rămânem cu anumite amintiri, palpabile sau nu. Suvenirurile sunt acele obiecte pe care le colecționăm din diversele locuri unde mergem, pentru a ne aminti întotdeauna de frumusețea momentelor petrecute în acele locuri.

De aceea, ne-am gândit să vă sugerăm câteva locuri din București de unde puteți cumpăra suveniruri de tot felul. Din păcate, în București magazinele de suveniruri nu sunt atât de vizibile, fiind pe străduțe ascunse din Centrul Vechi sau împrejurimi.

ae39b3e4813e44f8b9a64d86a157819e2ca4b2b0

1. Muzeul Satului din București și Muzeul Țăranului

În cadrul Muzeului Satului din parcul Herăstrău și a Muzeului Țăranului din Piața Victoriei există un magazin de suveniruri și obiecte tradiționale destul de diversificat.  Se pot găsi zeci de ii, fote, itari și covoare mici și mari. De asemenea, pe lângă obișnuitele brățări din margele sau magneți de frigider, se pot găsi obiecte tradiționale, realizate din lemn sau alte materiale.

2. Piața Unirii și Centrul Vechi

Piața Unirii este un loc în împrejurimea căruia există foarte multe magazine de acest tip. În primul rând, în incinta mall-ului există două astfel de magazine la parter. Pe lângă acestea, se mai găsesc în Centrul Vechi două, unul față în față cu Curtea Veche, venind dinspre strada Franceză spre Hanul lui Manuc, iar celălalt pe strada Smârdan, la intersecția cu strada Lipscani.
Tot prin aceeași zonă, chiar în preajma magazinului Cocor, mai există un magazin. La toate acestea găsești magneți, căni, pixuri, ii, tricouri, steaguri și alte mici cadouri pe care le poți dărui celor dragi.

3. Piața Universității

Primul magazin este situat chiar în interiorul pasajului Universității, iar cel de-al doilea este chiar la ieșirea Intercontinental din pasajul metroului, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, pe partea dreaptă, spre Piața Romană. Se găsesc cam aceleași produse ca în celelalte magazine de suveniruri; un magnet costă aproximativ 6 lei, o cană 20,25 de lei și un tricou 25 de lei.

76_big

 

Voi ce alte magazine de suveniruri mai cunoașteți sau recomandați?

sursă foto 12, sursă info

 

Tu ai vizitat Muzeul Satului din Bucuresti?

Orașul București este unul plin de muzee, locuri în care poți descoperi atât despre istoria românilor, cât și despre istoria țării. Unul dintre cele mai populare și vizitate muzee, atât de români, cât și de turiști, este Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, care înfățișează istoria satelor din toate regiunile țării. Situat în parcul Herăstrău, acesta este deseori cunoscut doar ca fiind „Muzeul Satului”.

4-muzeul-satului

Primul muzeu care să prezinte mediul rural al României a fost inaugurat în anul 1906 și se numea „Muzeul Etnografic de Artă Națională, Artă Decorativă și Artă Industrială”, iar trei ani mai târziu, expunerea unei case din Gorj, reprezentând arhitectura veritabilă din acea zonă, a reprezentat impulsul de care a fost nevoie pentru a fi gândit un adevărat muzeu etnografic al României.

Numele muzeului provine de la unul dintre cei mai mari sociologi și folcloriști români, Dimitrie Gusti. Acesta a fost ajutat de foarte mulți oameni în amenajarea muzeului; de exemplu, Fundația Culturală Regală a ajutat cu fonduri financiare, iar regele Carol al II-lea s-a asigurat ca lucrările să fie terminate la timp. Astfel că, pe 10 mai 1936, fără nici o zi de întârziere, muzeul a fost deschis pentru Rege și invitații săi, iar după o săptămână și pentru publicul larg.

Au fost aduse case din toate regiunile țării, muzeul fiind împărțit pe zone. Aproximativ 130 de meșteri s-au ocupat de asamblarea construcțiilor, după ce au fost aduse dezasamblate cu 56 vagoane de tren. Astăzi muzeul reprezintă un exemplu pentru toate muzeele în aer liber din Europa.

muzeu

Muzeul are peste 300 de monumente tradiționale, unde fiecare construcție în parte este unică, reprezentând o anumită zonă etnografică din România, prin exteriorul clădirilor, cât și interiorul acestora și obiectivelor specifice.

Relevanța acestui muzeu este destul de mare, ținând cont de faptul că pentru o mare perioadă de timp, un procentaj semnificativ din populația României a trăit în mediul rural, viața satului reprezentând o caracteristică importantă a românilor.

muzeul_satului-buc_0008

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” poate fi vizitat de marţi până duminică, între orele 9-19. 

Biletul de intrare este de 10 lei pentru adulți, iar 2,5 lei pentru studenți și elevi. Puteți găsi aici mai multe informații.

 

sursă info, sursă foto 1, 2, 3

5 terase in care sa ne relaxam vara in Bucuresti

1. Ceainăria 5

Ceainăria reprezintă locul perfect pentru zilele în care nu aveți chef de aglomerație și vă doriți doar să stați într-un loc liniștit, umbrit, în timp ce beți o limonadă sau un suc de fructe proaspăt.

Este localizată în spatele Mitropoliei din Piața Unirii, însă trebuie să mergi printr-un labirint de străduțe și case boierești pentru a o găsi. După ce treci de poartă, însă, vei da de o grădină răcoroasă, plină de verdeață și care te face să uiți imediat de toată agitația urbană.

Ceainaria_Cinci

2. Grădina Verona

Grădina Verona reprezintă locul unde poți sta în timpul zilei la o limonadă în timp ce iei prânzul, sau seara la un pahar de vin. Situată în mijlocul orașului, lângă Piața Romană, reprezintă și ea o oază de liniște departe de aglomerația din București.

Gradina_Verona_2

3. Shift Pub

Se pare că majoritatea grădinilor și teraselor în care te poți relaxa pe indelete sunt ascunse printre aglomerația orașului. Shift Pub este un astfel de loc, are o grădină frumoasă, însă cam neîncăpătoare pentru numărul de oameni care și-ar dori să petreacă timpul acolo. Interiorul localului este ecletic, reușind să se adapteze foarte ușor la toate tipurile de clienți care îi trec pragul.

7e7365a68b251350ffccebee330416dd00ae0dca

4. Grădina Eden

Aproape de Calea Victoriei, grădina Eden este ca o ieșire totală din București. Plină de copaci și fără pardoseală, te face să te duci cu gândul la o pădure ascunsă. Gândită pentru a relaxa oamenii, terasa are, pe lângă multe mese, și hamace, în care te poți deconecta și odihni. Ce este foarte interesant la această grădină este că nu există internet, așa că deconectarea va fi una totală.

18b7779d874b9cb2faa4134c6bb7f243_view

5. Acuarela

Această terasă este puțin diferită de cele de până acum, de la umbreluțele colorate la obiectele vintage amplasate pe ici, pe colo, Acuarela reprezintă încă o oportunitate de a scăpa de aglomerația orașului, de data aceasta într-un mediu mai creativ. Atmosfera este perfectă pentru oricine își dorește puțină relaxare, dar și pentru cei care au de lucrat și au nevoie de puțină inspirație.

Acuarela

Vouă care vă place cel mai mult? Unde ați fost și unde v-ați dori să mergeți?

 

sursă foto 1, 2, 3, 4, 5; sursă info 1

4 motive pentru a vizita Bucurestiul

București este un oraș aparte, uneori criticat, însă care ascunde foarte multe lucruri pe care turiștii le apreciază și îi fac să recomande orașul nostru și altora. Vei găsi aici 4 motive pentru care noi credem că a vizita orașul București ar trebui să fie un must-do pe lista oricui!

1. Contrastul arhitectural

buch1

Se știe deja că București este considerat Micul Paris, datorită clădirilor care duc cu gândul la străzile din capitala vest-europeană. În București putem găsi o combinație de diferite stiluri: de la clădiri gotice, la influențe orientale și clădiri din perioada comunistă. Fiecare are contribuția ei aparte la formarea unui oraș bogat din punct de vedere cultural și arhitectural. Se pot vizita zeci de monumente, muzee și clădiri cu o puternică încărcătură istorică în spate.

2. Parcurile

carol_park_bucharest_by_dianora

Deși București este o metropolă cunoscută pentru dinamica pe care o are, oamenii care sunt prinși în treabă toată ziua și care fug dintr-o parte în alta de dimineața până seara, există anumite locuri pe care atunci când simțim nevoie de a lua o pauză și de a ne bucura puțin de liniște le trecem pragul. Acestea sunt parcurile, iar din fericire în București avem foarte multe, răspândite prin tot orașul și pentru toate gusturile.Câteva dintre parcurile cele mai cunoscute și apreciate sunt: Cișmigiu, Herestrău, Tineretului, Carol și IOR. Însă există și alte părculețe foarte interesante și liniștitoare, care însă nu sunt atât de cunoscute.

 

3. Activitatile recreative pentru toata lumea

BUCHAREST-MUSIC-FILM-FESTIVAL

Încă una dintre marile plusuri pe care acest oraș îl are este acela că există activități de recreare diverse. Mulți străini se miră de cât de multe festivaluri, concerte și alte tipuri de evenimente există în București, în orice parte a zilei. Există activități pentru toate tipurile de vârstă, iar multe dintre ele sunt publice și intrarea este gratuită. Puteți găsi câteva dintre ele din următoarea perioadă aici.

 

 4. Viata de noapte

Lipscani_Victoriei

Capitala mai este cunoscută și pentru viața activă pe care o are atât în timpul zilei, dar și noaptea. Există o mulțime de locații în care te poți relaxa la un pahar de vin sau te poți distra pe ringul de dans până dimineața. Centrul Vechi, sau cum mai este numit ”pe Lipscani”, este locul potrivit în care fiecare își poate găsi locația preferată de distracție: de la cafenele, restaurante din toate colțurile lumii și ceainării, la pub-uri și cluburi.

 

București, capitala României și, în același timp, cel mai mare oraș din țară, este unul plin de surprize, care poate satisface dorințele fiecăruia. Pentru voi care sunt motivele pentru care cineva ar trebui să viziteze orașul București? 

 

sursă info: 1; surse foto 1, 2, 3

Strada Xenofon, cea mai colorata din Bucuresti!

Strada Xenofon nu este doar singura stradă în trepte din București, ci și cea mai colorată.

Din anul 2014, în urma unui proiect numit „Bucureștiul tău la scară” prin care s-a dorit reînprospătarea aspectului acestei străzi, cele 70 de trepte au fost decorate cu reprezentări a 8 dintre cele mai importante edificii culturale și istorice ale Bucureștiului: Ateneul Român, Casa Poporului, Arcul de Triumf, Muzeul Național de Artă, Teatrul Național, Mausoleul din Parcul Carol, Muzeul Țăranului Român și Opera Națională.

Strada Xenofon_ici-colo.ro_DSC_0069_1

Cea care s-a ocupat de reinprospătarea acestei străduțe a fost pictorița Eva Radu, care a reușit să readucă la viață strada, incluzând-o în topul celor mai frumoase străzi pictate din Europa.

pictura-stradala-strada-xenofon-bucuresti-0

Eva Radu afirmă: „Pictez dintotdeauna, dar proiecte mai complexe am început să am acum șase ani, de când pictez în școli și grădinițe. Mi-am dorit totuși și un proiect de artă urbană. Drept dovadă, anul acesta, am colaborat cu o agenție de media și publicitate la acest proiect. Este un pas important pentru mine să ies în stradă prin arta urbană și să contribui la înfrumusețarea acestui oraș. Lucrarea a durat șapte zile. Timp în care am lucrat asiduu pentru a termina. 12 ore pe zi. Oamenii treceau și mă întrebau cum reușesc să rezist atâtea ore. Mai ales șapte zile consecutive. Cei mai mulți dintre ei au avut reacții foarte bune. Poate chiar neașteptat de bune.”

Strada-Xenofon_ici-colo.ro_DSC_0094_1

Strada Xenofon este astăzi singura stradă în trepte rămasă în București, colorând cu optimism și poftă de viață zona parcului Carol. Voi ați avut ocazia să vă plimbați pe această străduță?

sursă info 1, 2, 3; sursă foto 1, 2, 3

Hai in weekend la Zoo!

Orașul București, deși este unul istoric, se bucură de foarte mute activități pentru persoane de toate vârstele. Una dintre cele mai plăcute activități de weekend pentru întreaga familie este aceea de a merge și face o vizită la Zoo.

Gradina-Zoo-Bucuresti

Grădina zoologică din București a fost înființată în anul 1955, unde timp de patru ani a avut loc o concentrare progresivă a animalelor în cadrul Colțului Zoologic Băneasa, urmând ca pe 1 mai 1959 acesta să fie deschis și către public.

Astăzi, Grădina zoologică are o suprafață totală de 5,85 ha și expune colecții variate de animale vii, sălbatice și exotice. Scopul este acela de a conserva fauna, dar și de a instrui și educa publicul vizitator.  În total sunt aproximativ 150 de specii și subspecii câteva dintre ele fiind: leu, maimuțe, tigru indian, cerbb, antiplopă, lup, pumă, bivoli sau păsări exotice,

ZOO BUCURESTI - NORME UE

Zoo-ul din București are și o platformă online unde puteți vedea harta zoo-ului, cu detalii despre fiecare animal în parte și speciile caracteristice care sunt acolo. Intrați aici.

O vizită la zoo poate transforma o dupamiază obișnuită într-una relaxantă, în care varietatea speciilor de animale vă poate aduce un zâmbet pe față. Sfatul nostru este să nu mergeți imediat după masă, deoarece de obicei animalele se odihnesc și s-ar putea să fie ascunse.

Programul de vizită pe perioada verii este următorul:

Luni-Vineri: 09:00 – 19:00
Sâmbătă – Duminica: 08:00 -20:00

Iar prețurile biletelor sunt:

13 lei – adulți
6,5 lei – copii, elevi, studenți și pensionari

 Distracție plăcută la zoo! :)

sursă info 1, 2;sursă foto 1, 2

Festivalul Interactiv - Amintiri din Copilarie

E vară și afară e vreme frumoasă, așa că de ce să nu ne bucurăm de activități în aer liber? Weekendul care urmează, între 12 și 14 iunie, are loc, în parcul Kiseleff de lângă Piața Victoriei,  cea de-a doua ediție a Festivalului „Amintiri din copilărie”. Timp de câteva zile, prin activități interactive, Teatru Ion Creangă ne invită pe toți, copiii, părinți și bunici, să ne jucăm împreună!

2fe205529efcf24bda0795d64ddda002Cei de la Teatrul Ion Creangă au pregătit un program variat, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, gândit astfel încât nimeni să nu se plictisească.

Parcul Kiseleff se va transforma pentru câteva zile în cel mai colorat parc din București. Plin de spectacole în aer liber și ateliere recreative, fiecare va avea ocazia să se distreze și să se bucure de câteva zile conturate de povestea copilăriei. Vom avea ocazia să întâlnim clovni, statui vivante și mimi care ne-au pregătit foarte multe surprize, gândite astfel încât să  surprindă.

Intrarea la Festivalul „Amintiri din Copilărie” este gratuită, doar spectacolul „Cartierul poveștilor!” necesită bilete, care sunt disponibile la intrarea în cartier. Programul integral îl puteți găsi aici.

Puteți afla mai mutle despre acest festivalul pe website-ul oficial, www.teatrulioncreanga.ro și pe pagina lor de Facebook, iar pentru detalii suplimentare o aveți ca persoană de contact pe Anca Scurtu, Coordonator Comunicare –  nr. tel. 0723.513.338, anca.scurtu@teatrulioncreanga.ro

Așteptăm părerile voastre despre acest festival! 

sursă info si foto

B-FIT in the street!

În luna iunie Bucureștiul se va umple de culoare! Ce înseamnă asta?

B-FITFluturi

Cum ne-am obișnuit deja, va avea loc și anul acesta B-FIT in the Street, Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă din București care îmbină dansul cu elemente de acrobaţie sau instalaţiile suspendate.

Pentru cea de-a 7-a ediție, care se va desfășura în perioada 4-7 iunie, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti a pregătit multe surprize, printre care păpuși gigant, mașinării spectaculoase, momente de improvizație și efecte pirotehnice.

B-FIT-in-the-Street-2015

Spectacolele de teatru care se vor desfășura pe parcursul celor 4 zile vor avea loc în Piața George Enescu, Centrul Vechi, Piața Universității, Parcul Cișmigiu și alte bulervarde centrale. Statele din care provin companiile specializate în teatru de stradă sunt: Italia, Franța, Olanda, Slovacia, Marea Britanie și Spania.

Accesul la toate reprezentațiile din cadrul festivalului este gratuit. Mai multe detalii despre trupele participante și programul B-FIT in the Street! 2015 găsiți aici.

Uitați un filmuleț despre cum a fost ediția din 2014:

 

sursă foto 1, 2; sursă info

Les Films de Cannes A Bucarest

 

avanpremiera-les-films-de-cannes-a-bucarest-debuteaza-pe-29-mai-11612

 

 Les Films de Cannes à Bucarest este unul dintre cele mai populare evenimente cinematografice din București. De 6 ani adună în fiecare an mii de spectatori care vizionează, în premieră, producții de la Cannes, având pe lângă și evenimente speciale și workshop-uri, petreceri și sesiuni de Q&A cu artiștii invitați. Anul acesta evenimentul va avea loc în octombrie, la Cinema Studio și Cinema Elvira Popescu.

Totuși, între 29 mai și 4 iunie, la Cinema Studiu, va avea loc o avanpremieră a ediției din octombrie, unde ne vom putea bucura de lansarea celui mai nou film realizatat de Corneliu Porumboiu, „Comoara”, care a câștigat zilele trecute la Cannes trofeul „Un certain talent”.

afis-comoara-film-credit-adi-marineci

Juriul, prezidat de actrița Isabela Rossellini, a hotărât să premieze filmul românesc pentru „puterea magistrală cu care folosește umorul pentru a ne arăta profunzimea și complexitatea vieții.

Puteți viziona filmul în cadrul evenimentului din weekend. Aveți programul complet aici: 

Vineri, 29 mai
17:30 Scurtmetraje româneşti. Selecţie Romanian Short Waves/ Short Film Corner, Cannes 2015

Sâmbătă, 30 mai
11:30 Only Lovers Left Alive (r. Jim Jarmusch)
14:00 Human Capital (r. Paolo Virzi)
16:00 Winter Sleep (r. Nuri Bilge Ceylan)
19:30 Comoara (r. Corneliu Porumboiu) – proiecție în prezența echipei filmului
22:00 Les Combattants (r. Thomas Cailley)

Duminică, 31 mai
12:30 Human Capital (r. Paolo Virzi)
15:00 Les Combattants (r. Thomas Cailley)
17:00 Leviathan (r. Andrei Zvyagintsev)
20:00 Comoara (r. Corneliu Porumboiu)

Luni, 1 iunie
16:00 In the fog (r. Sergei Loznitsa)
18:30 Les Combattants (r. Thomas Cailley)
20:00 Comoara (r. Corneliu Porumboiu)

Marți, 2 iunie
16:00 Mommy (r. Xavier Dolan)
19:00 Comoara (r. Corneliu Porumboiu)
21:00 Jaula de oro (r. Diego Quemada-Díez)

Miercuri, 3 iunie
15:00 White God (r. Kórnel Mundruczó)
17:30 Leviathan (r. Andrei Zvyagintsev)
20:00 Comoara (r. Corneliu Porumboiu)

Joi, 4 iunie
18:30 The Salt of the Earth (r. Wim Wenders)
20:45 Comoara (r. Corneliu Porumboiu)

Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici.

sursă info 1, 2; sursă foto  12

Ce zici de un Burger... Fest?

Weekendul acesta are loc un festival deosebit și nemaîntâlnit: Burger Fest!  Reprezintă un concept nou în România, dar cu mare amploare în Statele Unite ale Americii și alte țări de prin lume.

burger

Este un eveniment pentru pasionații de hamburgeri și cei interesați de „altfel” de evenimente. BurgerFest este conceptul asfel încât să ne putem bucura, într-un singur lor, de burgeri din restaurante din întreaga țară.

Așadar, BurgerFest, primul eveniment major dedicat acestor delicatese culinare, va avea loc între 22 și 24 mai, în București, în zona Barbu Vacarescu.

În cadrul evenimentului vor avea loc două competiții. Prima va fi pentru restaurantele participante și bucătarii acestora, care se vor lupta pentru a câștiga premiul pentru „Cel mai bun burger”. A doua competiție va fi pentru amatori, sau mai degrabă bucătari ocazionali, care vor avea oportunitatea de a-și demonstra abilitățile culinare și de a impresiona un juriu profesionist.

Programul pentru weekend este următorul:

Vineri, 22 mai, de la 17:00 la 22:00
Sâmbătă, 23 mai, de la 12:00 la 22:00
Duminică, 24 mai, de la 12:00 la 22:00

10426091_618392924962524_6143411389884380081_n

BurgerFest reprezintă o modalitate inedită de a petrece weekendul, mai ales că totul va fi la iarbă verde, cu multă muzică, concerte, activități interactive pentru toată lumea și standuri unde ne vom putea delecta cu tot felul de tipuri de hamburgeri. 

Pentru a vedea exact toate activităție din cadrul festivalului, vă recomandăm să intrați pe site, iar pentru a urmări în timp real ce se mai întâmplă, îi găsiți și pe Facebook.

Să dăm startul nebuniei burgerilor! 

sursă aici

Partener: