Ştiai că poţi să faci un tur ghidat gratuit al Bucureştiului?

26 Feb

posted by

Categories: De Hotel

Tags:

Comments: 0

Există Guided Bucharest Free Walking Tours, un proiect care organizează în fiecare zi câte-un tur gratuit al Bucureştiului. Singurul lucru pe care trebuie să-l faci ca să ai parte de ghid, este să-i contactezi înainte, la telefon, pe unul dintre organizatori: 0752111188 (Ştefan), 0745593938 (Mihai) sau 0724309565 (Andrei), ori pe mail, la info@guided-bucharest.com, ca să fii sigur că se face turul şi că te pot lua şi pe tine în grupul de turişti.

Guided Bucharest Free Walking Tours se află pe primul loc pe TripAdvisor în ceea ce priveşte tururile ghidate prin Bucureşti, cu 98% review-uri pozitive (adică enorm, în comparaţie cu altele).

10448997_392703590898360_2017982325_n

Una dintre cele mai frumoase clădiri din Bucureşti: Palatul Cantacuzino

24 Feb

posted by

Categories: De Hotel

Comments: 0

Pe Calea Victoriei, la numărul 141, se află Palatul Cantacuzino. A aparţinut lui Gr. Cantacuzino “Nababul”, unul dintre cei mai bogaţi români de la începutul secolului XX, fost primar al Bucureştiului şi apoi prim ministru. Palatul a fost recunoscut în Bucureşti prin marile baluri pe care Mihail G. Cantacuzino împreună cu Maruca Rosetti le organiza aici.

În spatele Palatului, se află Casa Memorială George Enescu. Nora Nababului, Maria Rosetti, s-a recăsătorit în 1937, dupa moartea lui Mihail Cantacuzino, cu George Enescu. Înainte să se stingă din viaţă, a lăsat prin testament palatul pentru a fi transformat în Muzeul George Enescu, ceea ce s-a întamplat în 1956. Acum Casa Memorială George Enescu şi palatul Cantacuzino împart aceeaşi curte. Ambele clădiri sunt dintre cele mai frumoase pe care le are Bucureştiul şi pot fi vizitate de marţi până duminică, între 10:00 şi 17:00.

surse foto: 1, 2.

Ştiai că în Bucureşti există „Casa Miţa Biciclista”?

16 Feb

posted by

Categories: De Hotel

Comments: 0

Multă lume are impresia că „Miţa Biciclista” e doar un nume care s-a transmis de la o generaţie la alta şi de care râd copiii când învaţă să meargă pe bicicletă. Adevărul este că Miţa chiar a existat, iar numele ei complet era Maria Mihăescu. Era o femeie foarte bogată şi a ajuns celebră pentru că prin anii 1900, când pantalonii erau consideraţi un obiect de îmbrăcăminte doar pentru bărbaţi, ea a ieşit în pantaloni, plimbându-se pe bicicletă.

Casa în care a locuit se află foarte aproape de Piaţa Romană, pe Strada Biserica Amzei, nr. 9. Dacă doreşti să mergi pe jos, de la hotelul nostru o să ajungi în 30 de minute.

Clădirea arată cam aşa:

Casa-Mita-Biciclista

foto: bucharestdailyphoto.ro

Vara în București

3 Jul

posted by

Categories: De Hotel

Comments: 0

Orașul nostru în timpul verii pare că nu este foarte populat. Se spune despre București că este influențat de sezonalitate, dar în ultima vreme am remarcat că nu mai este așa.
Ne dăm seama de aceasta și din numărul de rezervări pe care le avem pe timpul verii. (more…)

Ofertă de Paște

19 Apr

posted by

Categories: De Hotel

Comments: 0

Știm că se apropie Paștele și ca întotdeauna ne gândim la prietenii noștri – clienții.
Avem o ofertă de Paști pentru voi și suntem siguri că vă va plăcea: (more…)

Comunicarea cu recepţia

28 May

posted by

Categories: De Hotel

Comments: 2

În activitatea unui hotel cea mai importantă este comunicarea. Dintre departamente pe de o parte – avem Bucătărie, Cameriste, Ospătari, Recepţionere şi Serviciu Tehnic (observaţi că am scris folosind majuscule, am făcut-o din respect pentru colegii noştri). Dacă între departamente nu există comunicare, serviciile pe care le oferim nu sunt la standardele pe care le dorim. Dar cea mai importantă este comunicarea dintre clienţi şi Recepţie.
Recepţia este “faţa” hotelului, Recepţionera care vă întâmpină când vă cazaţi este cea care ne reprezintă pe noi toţi, pe întreaga echipă. (more…)

Vine vacanta, ce ne facem?

7 May

posted by

Categories: De Hotel

Tags:

Comments: 0

 

In receptia noastra a inceput marea nebunie a concediilor. Se apropie vara si toti vom pleca in concediu. Bineinteles, pe rand, ca nu putem lasa receptia fara oameni :)
Prin urmare, pe langa discutiile despre serviciu, care sunt normale, acum discutiile noastre sunt si despre locuri unde sa iti petreci vacanta, doar vrem ca vacanta noastra sa fie perfecta! (more…)

Povesti din receptie

22 Mar

posted by

Categories: De Hotel

Tags: ,

Comments: 0

 

Acum ceva timp le-am rugat pe colegele noastre din receptie sa ne spuna cateva povesti amuzante din hotel, intamplari pe care ni le povestim cand ne intalnim la o “barfa” intre colegi si iata ce am aflat :) (more…)

Cum a fost la Global Village

13 Mar

posted by

Categories: De Hotel

Comments: 0

Duminica am iesit in oras, Valentina, Geanina si Sergiu, noi, reprezentati ai Hotelului Elizeu, am fost la Mall Vitan, unde a avut loc evenimentul Global Village, organizat de AIESEC Bucharest. Ne-am dus deoarece, am fost parteneri in acest eveniment si am primit invitatia de la oaspetii nostri, trainerii care au stat in hotelul nostru. (more…)

Partener: